Vorige | Volgende

Achterduyst 1 NIJKERK GLD

Bewaar object
Deze woning is aangekocht

Omschrijving

OMSCHRIJVING:
Ontsnappen aan de hectiek op slechts enkele kilometers van de Randstad? In deze opmerkelijke nieuw gebouwde robuuste HOEVE kan het. Middels het 400 meter lange oprijpad bereikt u deze dromerige locatie. Hier is nog weidsheid en rust genoeg. Rondom de boerderij strekken de weilanden zich tot de horizon en dat slechts op 5 km afstand van Amersfoort. De sfeer van ouderwets vakmanschap wordt hier op geraffineerde wijze gecombineerd met modern comfort. In de living is maar liefst 100 m² woongenot gerealiseerd. De grote bijgebouwen bieden mogelijkheden voor kantoor/praktijk aan huis of gastenverblijf. De woning is op 5 km afstand van Amersfoort en dicht bij het Gooi gelegen.

BOUWKENMERKEN :
Bouwjaar : in 2005 is de boerderij vrijwel geheel nieuw opgetrokken (alleen de voorgevel is blijven staan).
Bouwwijze: de woning is traditioneel gebouwd, in spouwmuren opgetrokken en voorzien van metselwerk met gipsblokken aan de binnenzijde. De kap rust op massief grenen spanten.
Inhoud: ca. 950 m³.

INDELING:
Parterre; Hal met plavuizenvloer en RVS trap met gedeelte van de oorspronkelijke brandmuur. Royale toiletruimte met wandcloset en fontein. Fantastisch royale living met enorme zichtlijnen over het uitgestrekte natuurgebied, voorzien van laminaatvloer, ingebouwde houthaard, dubbele openslaande deuren en zeer brede vensterbanken. Verder is de living met open nok uitgevoerd (nokhoogte 5,6 m), in houten planken, met gordingen en sporen. Alle ramen (maar liefst 12 stuks) zijn voorzien van draaiende delen. De vide is voorzien van een RVS balustrade. Open keuken met Caesar Stone aanrechtblad, Bosch vaatwasmachine, Neff 5-pits gaskookplaat, koelkast en Neff combi-oven. Bijkeuken. Ouderslaapkamer met laminaatvloer en deur naar terras. 2e Ruime slaapkamer voorzien van laminaatvloer en glas in lood raam. Grote badkamer met ligbad, inloopdouche, wandcloset, dubbele wastafel en designradiator.
De gehele parterre is voorzien van vloerverwarming en een fraai balkenplafond.
1e Verdieping; Ruime overloop/zolder. Verwarmde zolderruimte met 2 grote Velux dakramen en cv-opstelling. Zeer geschikt voor slaapkamers.

BIJGEBOUWEN:
Houten berging. Afmeting ca. 8 x 6 m. met ABC golfplaten gedekt.
Gastenverblijf. Afmeting ca. 17 x 10 m.
Schuur. Afmeting ca. 25 x 6 m.

TUIN:
De tuin is omzoomd met 42 knotwilgen. Er is tevens een boomgaard aanwezig met fruitbomen. In de tuin bevindt zich een groot zonneterras. Bij de living is een 2e terras (afm. ca. 6 x 10 m). In de tuin is een eigen bron.

VOORZIENINGEN:
De woning is aangesloten op gas, water, elektra en riolering. Verwarming en warmwatervoorziening middels de cv-ketel.

AANVULLEND:
Deze instapklare woning ligt tegenover De Arkemheense polder, een compact maar bijzonder mooi gebied tussen Nijkerk en Putten, ingeklemd tussen de A-28 en het randmeer. Een bekende plek voor vogelliefhebbers. Iedere dag is er wel iemand te vinden met een camera inclusief supertelelens. Ook analfabeten op het gebied van volgels, zullen ter plaatste direct ervaren waarom de grote verscheidenheid aan volgels juist hier te vinden zijn: rust, veel water, mooie niet gemaaide weiden. Het is dan ook een bekend broedparadijs

De polder:
De polder Arkemheen is één van de oudste polders van ons land. Op 28 maart 1356 schonk Hertog Reinald III van Gelre het recht om dijken te bouwen. Het is nu een natuurreservaat met broedplaatsen van vele soorten water- en weidevogels, een fourage- en overwinteringsgebied voor trekvogels dat is aangewezen als speciale beschermingszone op grond van de Europese Vogelrichtlijn. De polder Arkemheen is onderdeel van het Nationaal landschap Arkemheen-Eemland (www.arkemheen-eemland.nl) . Sinds 2008 is de polder ook Natura 2000 gebied.

Geschiedenis:
Deze polder is vooral zo bijzonder omdat er nooit ruilverkaveling is geweest. Dus de oorspronkelijke verkavelingstructuur is nog aanwezig. We zien hier nog slenken (kromme sloten) als overblijfselen van de getijdenstromingen van de Zuiderzee. Aan de binnenzijde van de voormalige zeedijk liggen kolken en rietmoerassen, ontstaan door dijkdoorbraken. De laatste dijkdoorbraak was in 1916, toen bij grote storm en hoog water op enkele plaatsen de dijk door brak. Sommige bloemen- en plantensoorten, vooral langs de dijk, herinneren aan de invloed van het zoute water van de voormalige Zuiderzee.

Leefplek voor vogels:
Naast echte steltlopers als kievit, scholekster, grutto, kemphaan, watersnip en tureluur, broeden in de polder ook zomertaling, slobeend, wilde eend, veldleeuwerik, graspieper en gele kwikstaart. Veehouders werken waar mogelijk mee aan de bescherming van de vogels, o.a. door het plaatsen van nestbeschermers. Zij doen dit in nauwe samenwerking met natuurliefhebbers.
In de winterperiode is de polder Arkemheen een zeer belangrijk rust-, foerageer- en doortrekgebied voor talrijke vogels. In die periode zijn er kleine en wilde zwanen, riet- en kolganzen, smienten, wulpen enz. te vinden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Aangekocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2005
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen, riet

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
225 m²
Externe bergruimte
368 m²
Bruto inhoud
950 m³
Perceeloppervlakte
8.790 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd, dubbel glas
Soort verwarming
vloerverwarming geheel, open haard

Kadastrale gegevens

Gemeente
Nijkerk
Sectie
I
Perceel
830
Oppervlakte
8790 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Buiten bebouwde kom, open ligging, vrij uitzicht
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Achterduyst 1 NIJKERK GLD

naar Achterduyst 1 NIJKERK GLD
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object